Alman ordusunda reşit olmayanların sayısı artıyor

Alman ordusunda reşit olmayanların sayısı artıyor

Almanya'da, Bundeswehr'de reşit olmayan askerlerin sayısındaki artış göze çarpıyor. Rheinland-Pfalz eyaletinden gelen yeni askerlerin yaklaşık yüzde 8,7'si henüz 17 yaşında, kadınların ise her beş yeni pozisyondan birini üstlendiği belirtildi.

Alman ordusu Bundeswehr'de reşit olmayan askerlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor. Son üç yılda, Rheinland-Pfalz eyaletinden Bundeswehr'e katılan reşit olmayan askerlerin oranı sürekli olarak yükseliyor. Federal Savunma Bakanlığı'nın yaptığı incelemeye göre, 2023 yılında alınan yeni askerlerin neredeyse yüzde 8,7'si henüz 17 yaşındaydı. Bu rakam, önceki yıllara göre belirgin bir artışı işaret ediyor.

Bundeswehr, şu anda en az 17 yaşındaki adayları kabul ediyor ve bu kişilerin yasal vasilerinin onayı gerekiyor. Reşit olmayan askerler, nöbet veya yurtdışı görevlerine katılmıyor ve silahlar sadece eğitim amacıyla kullanılıyor.

KADINLARIN SAYISINDA ARTIŞ

Bu artış eğilimi, kadınların Bundeswehr'deki varlığında da belirgin bir yükselişle birleşiyor. Rheinland-Pfalz eyaletinden gelen kadın askerlerin oranı son üç yılda yüzde 17 ila 18 arasında değişiyor ve bu rakam önceki yıllara kıyasla önemli bir artışı işaret ediyor.

Geçen yıl Rheinland-Pfalz'dan 1070 acemi asker alınırken, bu sayı önceki yıla göre biraz azalmış olsa da, 2019'daki seviyenin oldukça altında kalmıştır. Ülke genelinde ise 2023 yılında toplam 18.802 kişi Bundeswehr'e katıldı, ancak bu rakam, pandemi öncesi seviyelere ulaşamadı.

Almanya'nın savunma gücü Bundeswehr'de reşit olmayan askerlerin ve kadınların artan varlığı, askeri yapılanma ve cinsiyet dengesi konularında yeni tartışmaları da beraberinde getiriyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT