Alman Hava Durumu Servisi uyardı: Berlin'de şiddetli fırtınalara dikkat edin

Alman Hava Durumu Servisi uyardı: Berlin'de şiddetli fırtınalara dikkat edin

Alman Hava Durumu Servisi, önümüzdeki günlerde Berlin ve Brandenburg bölgesinde havaların soğumasını bekliyor. Paskalya Pazartesinden itibaren yoğun yağış ve gök gürültülü fırtınanın geleceği iddia ediliyor.

Berlin ve Brandenburg bölgesindeki sakin hava koşulları önümüzdeki günlerde yerini sağanak yağışlara, şiddetli rüzgarlara ve gök gürültülü fırtınalara bırakacak. Alman Hava Durumu Servisi (DWD), Paskalya Pazartesi günü bulutlu bir sabahın ardından öğleden sonra bölgesel sağanak yağışların başlayacağını öngörüyor.

Batı Brandenburg’da saatte 60 kilometreye varan rüzgarlarla birlikte şiddetli yağmur ve gök gürültülü fırtınalar bekleniyor. Oderbruch ve Lausitz arasındaki bölge ise nispeten kuru kalabileceği bildiriliyor. Sıcaklıkların 15 ila 20 derece arasında değişmesi bekleniyor.

GENELLİKLE AÇIK OLACAK

Salı günü, Brandenburg’un güneyinde genellikle açık gökyüzü hakim olacak, ancak diğer bölgelerde bulutlu ve çok bulutlu bir hava gözlenecek. Gün ortasından itibaren bölgesel sağanak yağışlar meydana gelecek ve sıcaklıklar 14 ila 17 derece arasında seyredecek. Rüzgarlar zaman zaman fırtına şiddetinde esebilir ve akşama doğru etkisini kaybedebilir.

HAVALAR SOĞUYACAK

Çarşamba günü ise hava durumu daha da soğuyacak. Öğleden sonra Elbe bölgesinden başlayarak yağmur yağışları bekleniyor. Sıcaklıkların 15 ila 12 derece arasında düşmesi öngörülüyor. Perşembe gecesi bulutlu ve aralıklı yağmurlu bir hava durumu hakim olacak ve sıcaklıklar 8 ila 6 dereceye kadar gerileyecek.

Bölge sakinleri, ani hava değişikliklerine karşı hazırlıklı olmalı ve özellikle şiddetli yağış ve fırtına riskine karşı tedbirli davranmaları uyarılarında bulunuluyor.

HABERE YORUM KAT