AK Parti uyardı Ayasofya İmamı dinlemedi

AK Parti uyardı Ayasofya İmamı dinlemedi

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımları nedeniyle bir süredir tepkilerin odağında olan Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın, AKP'den gelen uyarının ardından paylaşımlarına devam ediyor.

Ekonomiden İstanbul Sözleşmesi'ne, faiz politikalarından anayasa tartışmalarına kadar gündeme dair her başlıkta sık sık tepki çeken paylaşımlarda bulunan Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın, AK Parti' den gelen uyarıları dinlemeden sosyal medyada yaptığı paylaşımlarına devam ediyor

 Boynukalın, bu kez Nur cemaatinin kurucu ismi, Atatürk'e 'deccal' diyen ve birçok dinsel yapılanmanın kendisine rehber kabul ettiği Said Nursi'yi andı, "23 Mart 1960'ta vefat eden büyük alim Said-i Nursi'ye Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun" dedi.

 

ekran-resmi-2021-03-24-13-46-14.png

Laikliğe, İstanbul Sözleşmesi'ne ve kadın-erkek eşitliğine karşı paylaşımlar yapan Boynukalın'a AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından uyarı gelmişti. Turan, Twitter üzerinden Boynukalın'a yönelik "Sayın M.Boynukalın Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil,kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeym" demişti.

KAYNAK: CUMHURİYET

HABERE YORUM KAT