Lidl Scholz'u beklemedi, ücretleri artırıyor

Lidl süpermarket zinciri, gelecekte çalışanlarına daha fazla para ödemek istiyor. Özellikle geçici personel bundan faydalanabilir.

Lidl perakende grubu görünüşe göre ücretleri arttırmak istiyor. Bu konu "Bild" gazetesi tarafından bir iç yazışmaya dayandırılarak haberleştirildi. Buna göre şirket gelecekte tüm çalışanlarına en az 15 Euro brüt saat ücreti ödemek istiyor. Daha önce alt sınır 14 Euro idi.

Federal Şansölye Olaf Scholz, daha önce yasal asgari ücretin kademeli olarak 15 Euro'ya yükseltilmesinden yana görüş bildirmişti. Ancak şu anda 12,41 Euro seviyesinde bulunuyor. Bu ücretin yıl içinde 41 Sent arttırılması öngörülüyor. Scholz'un 15 Euro sözleri hem iş dünyasında hem de koalisyon içerisinde tartışmalara neden olmuştu.

Rapora göre Lidl, gelecekte şirketteki asgari ücreti yasal asgari ücretin yüzde 20 üzerine çıkarmayı planlıyor. Bu artıştan özellikle geçici personel ve vasıfsız çalışanlar faydalanacak.

ARTI49

Yaşam Haberleri