Frankfurt'ta bir hastanede Müslüman adama Hristiyan cenazesi

Frankfurt'taki Katharinen Hastanesi'nde yaşanan olay duyanları şaşkına çevirdi. Hastane yakınlarına ulaşamayınca Müslüman bir adamın cenazesini Hristiyan kurallarına göre kaldırdı.

45 yaşında Fas'lı bir hasta Frankfurt'taki Katharinen Hastanesi'nin acil servisine 20 Aralık cuma günü evraksız giriş yaptı. Giriş yaparken uyruğu, dini ve akrabaları hakkında bir bilgi vermemişti.

Faslı adam için acil bir ameliyat gerektiği bilgisi verilmesine rağmen adam bunu reddetti ve hastaneden ayrılmaya karar verdi. Hastaneden ayrılmak üzereyken dışarıda bayılarak yere düştü ve hastanede yoğun bakıma alınan adam kısa süre sonra öldü. Verdiği son adres bilgilerinden adamın yaşadığı yere ve akrabalarına ulaşmak ise mümkün olmadı.

Bu durumda ise hastane 96 saat içinde cenaze işlemlerini gerçekleştirmesi gerekir.

SPD'nin  Hessen Eyalet Parlamentosu'ndaki Entegrasyon Politikası Sözcüsü Turgut Yüksel yaptığı açıklada "Aile üyelerinin talebi, soruşturması ve izni olmadan bir ölünün yakılmasının emredilmesi kabul edilemez" dedi. 

Frankfurt'taki Katharinen Hastanesi Müslüman birinin ölümü sonrası cenazesinin Hristiyan kurallarına göre kaldırdıklarından dolayı büyük üzüntü ve pişmanlık duyduklarını açıkladı. 

Hastane ölen kişinin Müslüman olması durumunda hastaneye imam çağırılarak gerekli işlemlerin yapıldığını belirtti. Bunun dışında bahsi geçen hasta için ise inancı ve uyruğu ile ilgili herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı. 

Artı49 Haber Merkezi

İlk yorum yazan siz olun

Yaşam Haberleri