Almanya'da Filistin'e destek verdi, sözleşmesi feshedildi

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Mainz 05, Filistin'e destek veren Anwar El Ghazi'nin sözleşmesini feshetti.

İsrail-Filistin çatışması devam ederken Almanya'da Filistin ile ilgili birçok yasak gündeme geldi.

Çatışmanın ilk gününden bu yana Almanya; Berlin'deki okullarda Filistin'i sembolize eden kıyafet ve stickerlerın yasaklanması, Almanya’da Filistin’e destek yürüyüşlerine izin verilmemesi, Filistinli yazar Adania Shibli için Frankfurt Kitap Fuarı ve Avrupa Yayıncılar Federasyonunca düzenlenecek ödül töreninin iptal edilmesi ve Hamas’a destek verenlerin sınır dışı edilmesi gibi birçok olay gerçekleşti.

Alman ekibi Mainz 05 , Filistin'e destek veren futbolcusu Anwar El Ghazi'yi önce kadro dışı bırakmıştı dün yapılan açıklamada ise futbolcunun affedildiği duyurulmuştu.

''SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'' DEDİ, SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Alman ekibi Mainz 05, Filistin'e destek verdiği için daha önce kadro dışı bıraktığı futbolcusu Anwar El Ghazi'nin sözleşmesini feshetti.

Kulüpten yapılan açıklamada, 28 yaşındaki Fas asıllı Hollandalı futbolcunun sosyal medyadaki yorum ve paylaşımlarının ardından sözleşmesinin feshedildiği kaydedildi.

Filistin'e destek veren ilk paylaşımının ardından futbolcuyu kadro dışı bırakan kulüp yönetimi, yapılan görüşmeler sonrasında Anwar El Ghazi'nin affedildiğini duyurmuştu.

Forvet oyuncusu, iki gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görüşlerinin arkasında olduğunu ifade etmişti.

ARTI49
Fotoğraf: Unsplash

Yaşam Haberleri