'Türkiye'ye en fazla parayı biz veriyoruz'

'Türkiye'ye en fazla parayı biz veriyoruz'

Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Paulus, "Türkiye'ye yapılan mülteci yardımlarında en fazla parayı Almanya göndermektedir" dedi.

ANKARA - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumunca, "Mültecilerin ve Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin İşgücü Piyasasına Entegrasyonu" konulu konferans, bir otelde düzenlendi.

Konferansa katılan, Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Manuel Paulus, Suriye'de devam eden krizin büyük zorlukları beraberinde getirdiğini belirterek, Türkiye'ye 4 milyon, Almanya'ya ise bir milyon mültecinin sığındığını, bunların 800 binin Suriyeli olduğunu söyledi.

Mülteciler için istihdam yaratılmasının şart olduğunun altını çizen Paulus, eğitim ve entegrasyonda yardım konularının Suriyelilerin toplumla uyumundaki en önemli unsurlardan olduğunu belirtti.

Paulus, "Türkiye bu bağlamda çok şey yapıyor. Almanya, Türkiye'ye yapılan mülteci yardımlarında en çok destek veren ülkelerin başını çekmektedir ve en fazla parayı Almanya göndermektedir. Bu ikili iş birliğimizin ve gelecekte mülteci meselesini daha iyi ele alabilmemiz için önümüzü açacaktır." dedi. 

HABERE YORUM KAT