'İslam, zorunlu ders olabilir'

'İslam, zorunlu ders olabilir'

Bavyera Eyalet Hükümeti Eğitim ve Kültür Bakanı Prof. Dr. Piazolo, "İslam dersleri, iyi eğitilmiş öğretmen tarafından seçme zorunlu ahlak/din dersi olarak müfredatta yer alabilir" dedi.

SEVGİ FIRAT 

MÜNİH - Münih Türk medyasının TÜDEK (Türk Dernekleri Koordinasyon Kurulu) iş birliğiyle Goethe Otel’de, Bavyera Eğitim ve Kültür Bakanı Prof.Dr. Michael Piazolo ile düzenlediği toplantıda, Bavyera ilk-orta eğitim sistemi ve sistemde yer alan Türkçe ve İslam dersleri konuları soru ve cevap şeklinde görüşüldü.

"Okullarda öğretmen açığı var"

Münih Basın Duayeni Orhan Tinengin moderatörlüğündeki toplantıda ''Merhaba'' diyerek katılımcıları selamlayan Bakan Piazolo, heterojen yapımdaki toplumda Bavyera okul eğitim sistemi içindeki, öğretmenler, Türkçe ve İslam dersleri gibi konuların bakanlığın önemle üzerinde durduğunu belirtirken, Bavyera’daki 6.000 okulda özellikle ilk sınıflardaki öğretmen açığına dikkati çekti.

"İslam dersleri, zorunlu ders olarak müfredata alınabilir"

İslam derslerinin model uygulamasının olumlu sonuçlanması ve yasalaşması sonrasında iyi eğitilmiş öğretmen tarafından seçme zorunlu ahlak/din dersi olarak müfredatta yer alabileceğini ve öğretmenlerle buna göre uzun iş anlaşması yapılabileceğini söyledi.

"Alman kökenli olmayan öğrenciler için farklı dillerin müfredata alınması gerçekçi değil"

Türkçe ana dil öğretiminin ana okullarda itibaren başlatılması şeklindeki önerilere karşı bakan, konsoloslukların finansman desteğiyle verilen ilkokullardaki Türkçe derslerinin 11-12 sınıflarda Bavyera’da eğitim almış ve bakanlık öğretmenleri tarafından verildiğini belirtirken toplumun dinamik yapısını yansıtan sınıflardaki Alman kökenli olmayan öğrenciler için farklı ülke dillerinin müfredata alınması gerçekçi olmaz yorumunu yaptı.

Eğitim sistemindeki şans eşitliği hedefine ulaşmanın belki tam gün öğretimle yakalanabileceği düşüncesine rağmen Bakan Piazolo, sosyal yapı olarak mutlak adil şans eşitliğini gerçekçi görmediği şeklinde konuştu.

dsc_0030.jpg

HABERE YORUM KAT