Tokatlılar yeni yönetimini seçti

Tokatlılar yeni yönetimini seçti

Almanya'nın Münih şehrinde faaliyet gösteren Tokatlılar Kültür Derneği yeni yönetimini seçti. Genel Kurul'da başkanlığa Uğur Sarı getirilidi.

MÜNİH - Almanya'nın Münih şehrinde ve çevresinde faaliyet gösteren Tokatlılar Kültür Derneği Genel Kurulu düzenlendi. 

Başkanlığa Uğur Sarı'nın getirildiği toplantıda, yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Sevilay Hundsberger, Mehmet Çelik, Yadigar Yıldırım, Aydın Polat, Hanife Oktay, Hüsamettin Gül, Öznur Çelik, Kadir Öztürk, Sedat Yıldırım, Murat Yılmaz ve Ümit Çelik.

Kültürel faaliyetlere destek

Yeni yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, dernekte gençlere yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin sayısının arttırılacağı belirtilirken, yeni dönemde ergoterapi, okuma yazma kursları, öğrencilere yönetik ek dersler, dil bilmeyenlere resmi işlerde yardımcı olmak, çocukların resim ve el becerilerini geliştirmek, kadınların sosyal faaliyetlerini arttırmak gibi projelere ağırlık verileceği vurgulandı.

Semah ve saz kursu

Dernek bünyesinde oluşturulan müzik korosunun yanı sıra, semah ve saz kurslarının da devam edeceğini kaydeden Tokatlılar Kültür Derneği yönetimi, resmi ve dini bayramları daha büyük coşkuyla kutlamayı ve Alman derneklerle yapılacak ortak proje ve faaliyetlerle kültür köprüsü görevi üstlenmek istediklerini dile getirdi.

whatsapp-image-2019-01-20-at-21.15.49.jpeg

HABERE YORUM KAT