Solaryumlar ölüm saçıyor!

Solaryumlar ölüm saçıyor!

Yapılan yeni bir araştırmaya göre solaryumların yasaklanmasının bin 200 daha az cilt sorunu ve 200 daha az ölüme neden olabileceği belirlendi.

Manchester Üniversitesi'nden bilim insanları, solaryum kullanmanın yasak olduğu Avustralya örneği üzerinden yeni bir çalışma yaptı. Araştırma sonucunda solaryuma maruz kalmanın cildin erken yaşlanmasına ve kırışmasına, ayrıca göz problemlerine ve yüksek cilt kanseri risklerine neden olabileceği saptandı.

İngiliz araştırmacılar, bronzlaşma ile bağlantılı sağlık sorunlarını ve maddi zararları incelerken, solaryum yasağı uygulamasının 18 yaşındakilerin yaşamlarında bin 200 daha az cilt sorunu ve 200 daha az ölüm meydana getirebileceğini açıkladı.

Solaryum derneği, araştırmayı reddetti

İngiltere The Sunbed Association (Solaryum Derneği) başkanı Gary Lipman, “Bu çalışmada ileri sürülen matematiksel teorik iddiaları tamamen reddediyoruz, çünkü bu çalışma, ağırlıklı olarak Birleşik Krallık dışında yürütülen çalışmalardan ve şezlong endüstrisinin burada olduğu kadar iyi düzenlenmediği bir yerden elde edilen verilere dayanmaktadır” diye konuştu.

Fotoğraf: Samuel McGarrigle - Unsplash

HABERE YORUM KAT