Ziraat'teki inceleme sosyal yardımları vurabilir

ARTI49 canlı yayınına katılan Av. Memet Kılıç, Alman maliyesinin Ziraat Bank'ta yaptığı aramalarda elde edilen bilgilerin sosyal yardım incelemelerinde de kullanılabileceğini söyledi.

FRANKFURT - 17. Dönem Yeşiller Milletvekili Av. Memet Kılıç, ARTI49 Facebook canlı yayınına katılarak Gazeteci Oktan Erdikmen'in ve izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz hafta Aachen Maliyesi'nin talebi üzerine, Ziraat Bank'ın Frankfurt'ta bulunan merkezinde ve çok sayıda şubesinde arama yapılmasını değerlendiren Memet Kılıç, "Bu incelemelerin büyük ölçüde Türkiye'de çıkarılan Varlık Barışı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. AKP hükümeti, "Yeter ki para gelsin" düşüncesiyle ülkeye getirilen paraların kaynağını sormayacağını duyurmuştu. Yüzde 2 vergiyle, ister uyuşturucu, ister silah ticareti parasını Türkiye'ye götürebileceğiniz bir yapının önü açılmıştı. Bu çerçevede banka kayıtlarının incelenmiş olduğunu ve Türkiye'ye gönderilen havalelerin kaynağının sorgulanacağını sanıyorum" dedi.

Sosyal yardım alanlar da etkilenebilir

İncelemeler her ne kadar yüksek meblağlara odaklanacak olsa da, havale bilgilerinin teknik olarak sosyal yardım daireleriyle de paylaşılabileceğini kaydeden Kılıç, "Maliye, bu bilgileri sosyal yardım dairelerine verirse, sosyal yardım alan ama diğer taraftan da Türkiye'ye on bin avro havale yapan bir kişi varsa, onun hakkında özel olarak sosyal yardım incelemesi başlatılır" diye konuştu.

İncelemeler AKP yüzünden arttı

AKP'nin Avrupa'da yaşayan Türkiye kökenli yurttaşları hedef haline getiren dış politikasının sonucu olarak, Türkiye'de çocuk parası alanlarla ilgili konularda da sıkı denetimlere başlandığını hatırlatan Kılıç, "Alman makamlarının Türk vatandaşlarına karşı yürüttükleri incelemelerde ve soruşturmalarda son dönemde artış var" diye konuştu.

Yayının tamamını buradan izleyebilirsiniz:

İlk yorum yazan siz olun

Avrupa Haberleri