Z kuşağı(mı)! “Almanya BMW’yi yaparken 80 yıl boyunca CHP ne yaptı?”

Türkiye’de yapılan bir sokak röportajına katılan genç adam ‘Kime oy vereceksiniz?’ sorusuna verdiği cevaplarla şaşırttı.

Sokak röportajı sırasında mikrofon uzatılan adamın “CHP'yi gördük” demesi üzerine lafa giren genç bir adam şu sözleri söyledi:

“Başka birinin CHP'yi gördük demesi üzerine genç bir çocuk "Adam neden CHP'ye oy versin. 1923'te laiklik cumhuriyeti kuruldu 1969'da bitti. Bu tarihten sonra darbelerle ülkeyi ele geçirdiler 80 yıl boyunca CHP yönetti. 80 yıl boyunca ne yaptı CHP bize?

 

 

Almanya BMW'yi Volkswagen'ı kurarken biz mesela ne yapıyorduk? Tamam şu an maddi imkansızlıklar var, aç olan insan toktan çok daha fazla, çok kötü bir süreçteyiz. Ama biz önce geçmişimizi bilmeliyiz. Benim ablam başörtülü diye gidemiyordu okula. Bu devirde ya AK Parti'ye vereceksin ya CHP'ye başka bir seçenek yok.

Ben size AK Parti'nin 20 yıl boyunca bize neler yaptığını söyleyebilirim. Bak kendi helikopterimizi, kendi silahımızı, arabamızı üretiyoruz. Biz insanoğlu çok nankörüz. Pandeminin ilk başlarında daha ortada hiçbir şey yokken babamla gıda almaya gittik. Adamdan yağ istiyoruz, 'yağ yok' diyordu. Halbuki var içerde. Ama adam yarın öbür gün daha pahalıya satacağını biliyor. Adam 500 milyara ev almış satmıyor 1 trilyona satabilsin diye. Biz nankörüz biz.”        

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri