Yunanistan’dan Almanlara çağrı: Kışı bizde geçirin

Almanya'da Rusya- Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan gaz krizi sonrası Yunanistan Almanya'da yaşayan vatandaşları ülkerine davet etti.

Yunanistan, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından artan enerji fiyatları ve enflasyondaki yükseliş nedeniyle zorlu bir kış dönemi geçirmeye hazırlanan Almanya halkına seslendi ve “Kışı Yunanistan’da geçirin” dedi.

Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Alman vatandaşlarına :  "Sonbahar ve kış aylarında Yunan konukseverliği, ılıman havası ve kaliteli hizmetleri ile bir 'Akdeniz kışı' yaşamak isteyen Alman emeklileri ağırlamak biz Yunanlılar için büyük bir zevk olacaktır.Sizi bekliyoruz '' ifadelerini kullandı

Girit Adası’ndaki Hanya kentinin Belediye Başkanı Panagiotis Simandirakis de yaptığı açıklamada :  "Bu kış bize gelmek isteyen her Alman'ı krizlerden uzakta burada yaşamaya davet ediyoruz. Hanya bir kriz kışında hayatta kalmak için mükemmel bir yer: sıcak, dost canlısı insanlar ve belki de tüm Avrupa'daki en iyi yıl boyunca iklim.Evde ısıtmaya ihtiyacımız yok." ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri