Yeşil politikacıdan sağcı Başbakan Angela Merkel’e övgüler: “Onu özleyeceğiz”

Baden-Württemberg eyaletinin yeşil Başbakanı Winfried Kretschmann, şansölyeliğinin sonuna yaklaşan Hıristiyan demokrat Başbakan Angela Merkel’in “eksikliğini çok hissedeceklerini” söyledi.

Heilbronner Stimme, Mannheimer Morgen ve Südkurier gazetelerine açıklamalarda bulunan Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, Angela Merkel’in bir kriz politikacısı olarak bir şans olduğu görüşünü dile getirdi. Kretschmann, Başbakan Merkel için şu övgü dolu ifadelere yer verdi:

“Başbakanı özleyeceğimize inanıyorum. Sadece korona salgını zamanlarındaki politikaları nedeniyle değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki birçok otoriter rejim ve hükümetlerin başkanlarıyla olan ilişkileri nedeniyle de onun eksikliğini çok hissedeceğiz. Merkel, krizde deneyimli bir hükümet başkanı. Azimli ve dayanıklı. Gösterişsiz tavrı, kriz politikacısına çok yakışıyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin, herkes şansölyeye imreniyor.”  

Yeşil politikacı Kretschmann, Merkel’in yerinde olup da bu dünyada Putinler, Trumplar ve Orbanlarla telefonlaşmak zorunda olmadığı için de çok mutlu olduğunu söyledi. Mülteci krizi sırasında bile Merkel’e sempati duyduğunu belirten  Kretschmann, o dönemde  Başbakan Merkel için dua ettiğini de vurguladı. 

+49 – STUTTGART

Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri