Yemeklerin fotoğrafını çekmek yasak

İngiltere'de üç Michelin starına sahip bir restoran, müşterilerine yemeklerinin fotoğraflarını çekme yasağı getirdi.

LONDRA - 1972 yılında Michel Roux ve kardeşi Albert Roux tarafından işletmeye açılan Berkshire'daki Waterside Inn isimli restoranın sahipleri, prestijli restoranlarına gelen müşterilerin, yemeklerinin fotoğraflarını çekip sosyal medyada yayınlamalarını yasakladı.

Fransız ilhamıyla yaratılan restoranı şuan Michel Roux'un oğlu Alain Roux yönetse de, Miceh Roux hala restoranda önemli bir rol oynuyor. Yerel medyaya konuşan 76 yaşındaki eski şef, restorana "lütfen fotoğraf çekmeyin" yazan bir uyarı astı. Michel Roux, "İnsanların fotoğraf çekmesinden oldukça rahatsız oluyorum. Ne yapıyorlar anlamıyorum" dedi. Roux, yasağın sebeplerinden birinin de çekilen bir fotoğrafın yemeğin asıl lezzetini asla yansıtamayacağı olduğunu söyledi.

Waterside Inn, 1985 yılında "klasik Fransız" lokantası ifadesiyle üç Michelin starına layık görüldü. Fakat fotoğraf çekimini yasaklayan ilk restoran değil. 2014 yılında bir grup Fransız aşçı, yemeklerin fotoğrafının çekilmesini tamamen kaldırmak için toplanmış fakat tam bir sonuç alamamıştı. 

İlk yorum yazan siz olun

Yaşam Haberleri