'Yaptırımlar Allah'ın bir lütfu'

Almanya’nın en etkili gazetelerinden faz’te yer alan yorumda, "ABD’nin yaptırımları Erdoğan için Allah’ın bir lütfu. Böylelikle kötü yönetilen ekonominin suçunu başkasına atabiliyor" denildi.

FRANKFURT - Almanya'nın en etkili gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung'da (faz) yayımlanan bir yazıda, ABD'nin uyguladığı ekonomik yaptırımların Erdoğan için Allah'ın bir lütfu olduğu belirtildi.

'15 Temmuz'da da aynı şeyi yapmıştı'

Rainer Hermann imzasıyla yayımlanan yorumda, Erdoğan'ın facia ekonomi politikalarını Amerikan ve Yahudi faiz lobisinin kubanı gibi gösterdiği ve bir günah keçisi bulduğu hatırlatıldı. Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişimini de bu şekilde tanımladığını kaydeden yazar, bu süreçten sonra Türkiye'de başkanlık sisteminin kurulmasının çok kolaylaştığını savundu. 

'Muhalefeti arkasına aldı'

Türkiye'ye karşı bir ekonomik savaş uygulandığını söyleyen Erdoğan'ın, düşmana karşı milli duruş sergilenmesi çağrısıyla muhalefeti bile arkasına aldığı ifade edildi. Yazar, Türkiye'nin yeniden Avrupa'ya ve Almanya'ya ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, Erdoğan'ın bu nedenle eylül ayı sonunda Almanya'ya geleceğini hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun

Avrupa Haberleri