Viyana'da suikast iddiaları: Alevi toplumunun, Avusturya hukuk sistemine güvendiği bildirildi

Avusturya Alevi İnanç Toplumu (ALEVI) tarafından yapılan açıklamada, Avusturya istihbarat birimleri tarafından kendilerine bir suikast planı iletildiği belirtildi. Plan ve ylanıt, kamuoyuyla paylaşıldı.

Avusturya medyasının Anayasa ve Terörle Mücadele Viyana Devlet Dairesi’ne (LVT) dayandırdığı haberlere göre, Türk istihbarat birimleriyle çalıştığını iddia eden Feyyaz Ö., Anayasa ve Terörle Mücadele Viyana Devlet Dairesi’ne teslim olarak, Avusturya’da kaos yaratmak için suikastlar düzenleneceğini bildirdi. 

Söz konusu kişinin, Berivan Aslan, Andreas Schieder (SPÖ) ve Peter Pilz’e suikast düzenleyeceğini itiraf ettiği belirtildikten sonra, Avusturya Alevi İnanç Toplumu (“ALEVI”) kurumundan resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada ALEVI Genel Başkanı Yüksel Bilgin’e karşı bir saldırı planı olduğu ve bu bilginin Avusturya istihbarat birimlerinden geldiği vurgulandı.  

AVUSTURYA HUKUK SİSTEMİNE GÜVENİYORUZ

Avusturya Alevi İnanç Toplumu (ALEVI) tarafından yapılan açıklama şöyle:  

“23 Eylül 2020 tarihinde Avusturya Alevi İnanç Toplumu (ALEVI) Genel Başkanı Yüksel Bilgin Dedemize yönelik ölüm tehdidi haberi Anayasa ve Terörle Mücadele Viyana Devlet Dairesi (LVT) yetkilileri tarafından tarafımıza aktarıldığını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. 

Anayasayı Koruma Dairesi'nden bugün ALEVI Genel Başkanı Yüksel Bilgin Dedemize gelen çağrı sonrası yapılan görüşmede 'Avusturya’da saldırı düzenlemek için görevlendirilen birinin hedef kişileri arasında sizin de isminiz var' dendi. 

Son dönemlerde Genel Başkanımız Yüksel Bilgin ve kurum yöneticilerimize yönelik belirli kurum temsilcileri ve kişiler tarafından yapılmasında sakınca görülmeyen, hatta teşvik edilen itibarsızlaştırma, iftira kampanyası, ayrımcı, kin ve nefret dili ancak bu tür alçakça girişimleri tetikler, cesaretlendirir, azmettirir. 

Oluşturulan iklimin ciddiyetini vurgulamak ve tüm yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak üzere bu talihsiz duyuruyu yapmanın da bizim görevimiz olduğu kanaatindeyiz. 

2010 yılında Avusturya’da Alevi inancının yasal statüde tanınmasından beri Alevilerin yasal haklarını elde ederek çalışmalarını Hak-Muhammed-Ali yolunda hizmet etme yönünde taviz vermeden sürdüren Avusturya Alevi İnanç Toplumu (ALEVI) olarak tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, inanç ve ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanıldığı ülkemiz Avusturya‘da ayrımcılıkla mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğimizi, Avusturya Anayasası ve hukuk sistemine olan güvenimizi vurguluyoruz.”

+49 - VİYANA

FOTO: aleviten.at

İlk yorum yazan siz olun

Politika Haberleri