Viyana'da bir restoranda görme engelli müşterinin hesabından binlerce Euro çekildi

Viyana'da neredeyse tamamen görme engelli 71 yaşındaki adamın hesabından bir restoranda iki haftada 4 bin 933,33 Euro fazla para çekildiği öne sürüldü.

Viyana'da neredeyse tamamen görme engelli 71 yaşındaki bir adamın, yemek yediği bir restoranda iki hafta içinde hesabından defalarca fazla para çekildiği öne sürüldü. Toplam 4 bin 933,33 Euro tutarındaki paranın, yaşlı adam tarafından yıllar boyunca kendi cenaze masrafları için biriktirildiği belirtildi.

Avusturya'da yaşanan olayla ilgili "Kronen-Zeitung" gazetesinin haberine göre, görme yetisini büyük ölçüde kaybetmesine rağmen günlük hayatını önemli ölçüde kendi başına sürdürebilen 71 yaşındaki adamın hesabından aynı işletmede iki hafta içinde yedi kez yüksek tutarlı ödeme alındı.

Yaşlı adam, kendi anlatımına göre toplamda 4 bin 933,33 Euro ödedi. Yıllar içinde biriktirdiği bu para, ileride cenaze masraflarının karşılanması için ayrılmıştı.

Hesap hareketlerini haftalar sonra fark etti

71 yaşındaki adam, hesabındaki dikkat çekici para çıkışlarını hemen fark edemedi. Durum ancak haftalar sonra, bir yardımcısıyla birlikte banka hesap dökümlerini kontrol ettiği sırada ortaya çıktı.

Restoran işletmecileri yüksek meblağları ilk etapta teknik sorunlarla ya da ödeme cihazındaki "küçük tuşlara" basarken yapılan yanlış girişlerle açıkladı.

Ancak banka hesap hareketlerinde, ödemeler sırasında farklı ve gelişigüzel tutarların girildiğinin görüldüğü belirtildi. Ayrıca iki haftalık süreç boyunca çekilen miktarların giderek yükseldiği aktarıldı.

Paranın yalnızca bir bölümü geri ödendi

71 yaşındaki adamın ailesinin işletmeyle yüzleşmesinin ardından zararın yalnızca bir kısmı geri ödendi.

İşletmecilerin sorumluluğu açık biçimde reddetmediği, masumiyet karinesine işaret ettiği ve ödemelerden sorumlu şirketler ile çalışanlar konusunda birbiriyle çelişen açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

Dünya Haberleri