İSTANBUL
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız futbolcusu Robin van Persie, seri galibiyetler almaları halinde rakiplerinin puan kayıpları yaşayacağına inandığını ve hedeflerinin ligi şampiyon tamamlamak olduğunu bildirdi.
FB TV'ye açıklamalarda bulunan golcü futbolcu, "Hem kişisel olarak hem de kulüp bazında biz her zaman en iyileri hedefleriz. Kariyerim boyunca hep bu şekilde düşündüm. Şu anda ligin tepesindeki grubun içerisindeyiz. Liderin 5, ikincinin ise 4 puan gerisindeyiz. Hedeflerimize çok yakın olduğumuzu düşünüyorum. Hedefimiz ligi şampiyon tamamlamak." ifadelerini kullandı.
Van Persie, şampiyonluğa ulaşmanın adım adım ilerlemekten geçtiğini ve son ana kadar bu yarışın içinde olmaları gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
"Şampiyonluğa ulaşmanın yolu da adım adım, maç maç ilerlemek. Bu konuya son derece pozitif bakıyorum. Önümüzde 3 takım var ve bu takımlarla şampiyonluk mücadelesini sürdürüyoruz. Biz maçlarımızı kazandığımız sürece her hafta rakiplerimizden biri puan kaybı yaşayacaktır. Son ana kadar bu yarışın içinde olmalıyız. Zaten şampiyonluklarda bu şekilde kazanılıyor. Şampiyon olmanın tek yolu bu. Antrenmanlarda da kendimizi geliştirmeyi sürdürmeliyiz."
Sezona istedikleri gibi başlayamadıklarını ve hala ilk 3 maçta aldıkları 1 puanın acısını çektiklerini vurgulayan Van Persie, teknik direktör Dick Advocaat'ın takımın başına gelmesiyle iyi bir dönem yakaladıklarını kaydetti.