Utku Çakırözer'den Jens Sphan'ın Türkler hakkındaki açıklamasına sert tepki!

Utku Çakırözer Jens Spahn'ın ''Covid-19'un yarısını Almanya'ya Türkler getirdi'' sözlerine tepki gösterdi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın, Türkiye ve Balkanlar'a yapılan aile ziyaretlerinden dönenlerin geçen yaz korona vakalarında artışa yol açtığını yönelik sözleri tepki toplamıştı.

TBMM Yurtdışı Türkler Alt Komisyonu Üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer bu konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Çakırözer ''Jens Spahn  Covid-19’un yarısının Türkiye’den geldiğine dair bir açıklama yaptı.Bu kabul edilemez. Neden kabul edilemez? Sizler de biliyorsunuz, siz belki gidip geliyorsunuz, aile bireylerimiz, bizlerin de öyle; herkes gidip gelirken şu anda test yaptırarak gidiyor, test yaptırarak geliyor. Bizler de üç gün bile gitsek başka yere... Ama Almanya’dan özellikle böyle. Bir dönem karantina uygulaması vardı. Şimdi, bunu hangi istatistikle yapıyor, hangi veriye dayandırarak söylüyor?'' ifadelerini kullandı.

Çakırözer Spahn'ın bu sözlerine Türkiye'den tepki gösterilmemesini eleştirerek ''Yurt dışındaki Türklerin girişi çıkışı nasıl olacak? Yaz dönemi geliyor, hepsi tatilini geçirmeye gelecek. Eğer bazı ülkeler gibi karantina uygulamaya kalkarsa Almanya mesela, çok zor gelmeleri. Tatilini geçirdikten sonra on dört gün karantina demek, işçi için bittin demek ya da tatilini yapma demek; bu çok önemli bir sorun'' ifadelerini kullandı.

Aşı pasaportu konusuna da değinen Çakırözer ''Türkiye'deki çoğu vatandaşın Sinovac aşısı olduğunu ve bunu aşı pasaportu kapsamında onaylı bir aşı olmadığı konusuna dikkat çekerek '' Eğer bir aşı karnesi çıkarsa ve bizim gitmemiz, ve Almanya'daki vatandaşların sıkıntılı bir durum olacak. O yüzden bu aşı pasaportu meselesi Türkiye ile Almanya, ya da Türkiye ile Avrupa arasında ilişki olduğu için önemli.'' dedi.

Haber: Ece ERGİYEN

Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri