Ukrayna: Depomuz boşaldı, Almanya: Sözümüz hala geçerli

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, "mühimmat deposu boşaldı" dedi. Almanya Başbakanı Scholz ise Ukrayna için, "Sözümüz hala geçerli" diye belirtti.

Filistin-İsrail çatışmasının yanı sıra Rusya-Ukrayna arasındaki savaş da devam ediyor. Almanya ise Ukrayna'ya desteğini bir kez daha yineledi.

DEPO BOŞALDI!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, sadece kendi ülkelerinde değil, tüm dünyada mühimmat depolarının boşaldığını ifade etti. Şmıgal, sorunun üstesinden gelmek için Ukrayna içinde mühimmat üretimi organize etmek zorunda olduklarını belirtti.

ALMANYA'DAN DESTEK

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Berlin'de 5. Almanya-Ukrayna İş Forumu'nda konuştu.

İsrail-Filistin çatışmasının genişlemesinin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Kiev'e verdikleri desteği değiştirmeyeceğini belirten Scholz, "Bizim sarsılmaz dayanışmamız hem İsrail hem de Ukrayna için geçerlidir" dedi.

Olaf Scholz, Ukraynalıların ülkelerini savunmalarına yardımcı olmak amacıyla Almanya ve ortaklarının, Ukrayna'ya ekonomik ve askeri destek sağlamayı sürdüreceğini dile getirerek, "Sözümüz hala geçerli. Ukrayna'yı gerektiği sürece destekleyeceğiz. Avrupa Birliği, G7 ve diğer pek çok ülkeden ortaklarımızla birlikte kararlılığımız konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmıyoruz" diye konuştu.

ARTI49

Gündem Haberleri