Türkiye'nin SİHA ihracatında hedef Afrika

Türkiye, Afrika ülkeleriyle savunma alanındaki ilişkilerini derinleştiriyor. Ankara, daha fazla Afrika ülkesine silahlı insansız hava araçları satmayı planlıyor.

Türkiye ve Afrika ülkeleri ekonomik ilişkilerini savunma alanında da derinleştirmeye hazırlanıyor. Uzmanlar, Cuma günü başlayacak iki günlük Türkiye - Afrika Ortaklık Zirvesi öncesinde Türkiye'nin Afrika ülkelerine silahlı insansız hava araçları (SİHA) satmayı planladığına ve birçok Afrikalı liderin de bu askeri teçhizatları ucuz fiyatlarla ve daha az koşulla satın almak istediğine dikkat çekiyor.

İstanbul'da düzenlenecek olan Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ne 39 Afrika ülkesinden liderler katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zirvede Cumartesi günü bir konuşma yapması bekleniyor.

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü'ne (SIPRI) göre Rusya, 2015-2019 yılları arasında Afrika kıtasına silah ihracatında yüzde 49'luk pay ile Afrika silah pazarında başı çekiyor. Ancak Türk malı silahlara da ilginin arttığı belirtiliyor. Bayraktar'ın TB2 modelinin Libya ve Dağlık Karabağ bölgesinde çatışmaların seyrini değiştirdiği için yüksek talep gördüğü ifade ediliyor.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

Dünya Haberleri