Türkiye’de saç ektirmek mantıklı mı?

Yurt dışından Türkiye'ye giderek saç ektiren ve estetik yaptıranların sayısı her geçen gün artıyor. Estehaircity Direktörü Aylin Oğrul, tedavi sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Türkiye’de sağlık turizmi sektörü sürekli gelişiyor. Yurt dışında yaşayan Türklerin yanı sıra, her yıl on binlerce yabancı da uygun fiyatlar nedeniyle saç ekimi, estetik gibi operasyonlarda Türkiye’yi tercih ediyor, gelmişken de turistik yerleri gezme şansı buluyor.

Tedavi için Türkiye’yi tercih edenlerin büyük çoğunluğu memnun. Buna rağmen az da olsa yanlış tedavi uygulanan hastalar da mevcut. Peki bunlardan biri olmamak için nelere dikkat etmeli? Bu konuyu Estehaircity Direktörü Aylin Oğrul ile konuştuk.

Saç ekimi gibi konularda Türkiye’deki sağlık merkezlerinin çok popüler olmasının sebebi nedir?

Yurt dışındaki insanlar Türkiye’ye ve özellikle İstanbul’a gelerek saç ektirdikleri takdirde, hem ülkemizin üst düzey medikal olanaklarından yararlanıyorlar hem de İstanbul’u geziyorlar.

Aslında bu süreç yurt dışındaki Türklerin uygun fiyat dolayısıyla gelerek saç ektirmesiyle başladı. Onlar memnun kaldıkça, yurt dışındaki arkadaşlarına da anlattılar ve böylece ciddi bir yabancı talebi ortaya çıktı.

Böylece Türkiye, saç ekiminde bir marka olarak dünyaya yayılmaya başladı. Şu anda birçok Avrupalı şirket İstanbul’a medikal tur organize ediyor. Ayrıca Arapların da bir numaralı tercihi vize istemeyen Türkiye.

Saç ektirmenin sağlığa bir zararı var mı?

Hayır, kesinlikle yok. Zaten öyle olsa hastaneler ve doktorlar bu işin içinde olmazlardı. Örneğin biz Estehaircity’de kuaförünüzün bile anlamayacağı doğallıkta saç ekimi yapabiliyoruz. Saç ekiminde özellikle FUE tekniğinin yaygın olarak kullanılmasından sonra saçsızlık artık kader olmaktan çıktı. Burada en önemli nokta doğallığın sağlanabilmesi. Artık çim adam görüntüleri de tarihe karıştı. Kişinin saç ektirdiği belli bile olmuyor.

FUE tekniğini biraz açar mısınız?

FUE tekniği sayesinde artık saç alınan yerde herhangi bir iz kalmıyor. İyileşme çok çabuk oluyor ve ertesi gün  iş  hayatına dönülebiliyor. Saç ekimi işlemi, lokal anesteziyle yapıldığı için uyuşturma işlemi haricinde ağrı ve acı duyulmuyor. Ekim sırasında kişi televizyon izleyip, müzik dinleyebiliyor.

Peki saç ektirmenin maliyeti ne kadar?

Bu saç ekilecek bölgenin büyüklüğüne ve seçtiğiniz merkeze göre değişir. Estehaircity’de saç ekimi uygulaması yaptıranlara saç kökü (greft) sayısı üzerinden bir maliyet çıkarmıyoruz.

Kişinin ense bölgesinden bir seferde alınabilecek maksimum saç kökü ne kadarsa o kadar saç kökü alınıyor. Mikromotor kullanıldığı için maksimum greft sayılarına ulaşmak daha kolay oluyor.

Kabaca bir rakam vermek gerekirse, ortalama 1500-2000 avro arasında bir maliyetten söz etmemiz mümkün.

Peki ekilen saçlar yeniden dökülür mü?

Hayır. Saç ekiminden sonra ekilen saçlar dökülmez. Kişi istediği gibi uzatabilir veya kestirebilir. En önemlisi de istediği şekilde tarayabilir.

Saç ekiminde önemli noktalardan biri ise ekilecek saçların yönlerinin doğru bir şekilde belirlenmesidir. Burada da sağlık merkezinin profesyonelliği ve uzman ekibin deneyimi öne çıkıyor.

Estehaircity’de sadece saç ekimi mi yapıyorsunuz?

Saç ekiminin dışında cilt bakımı, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve bölgesel zayıflamayla başlayan; liposuction, yüz germe, estetik burun ameliyatı, kepçe kulak, karın germe, meme protez, meme küçültme ve daha birçok estetik cerrahi girişime kadar uzanan geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz.

Bu operasyonlarla ilgili bilgi almak isteyen okurlarınız WhatsApp veya sosyal medya üzerinde uzmanlarımıza ulaşarak ücretsiz olarak danışabilirler.

Web: estehaircity.com

WhatsApp: +905436219997

facebook.com/estehaircity

instagram.com/estehaircity

 

İlk yorum yazan siz olun

Türkiye Haberleri