Solingen saldırısında yaralanan ve 21 dikiş yiyen İranlı mülteci yaşadıklarını anlattı

Kendisi de bir mülteci ve Solingen'deki saldırıda yaralandı: İranlı Siavash Hosseini, saldırının dehşetini anlattı.

Solingen'deki saldırının bir mağduru WDR'ye suçun seyri hakkında konuştu. İranlı Siavash Hosseini saldırıya uğradı ve yaralandı. Kargaşa patlak verdiğinde bir arkadaşıyla birlikte Solingen'deki şehir festivalindeydi. Suriye'den kaçan 26 yaşındaki zanlının saldırısı hakkında WDR'ye şunları söyledi:

“Her şey 15 saniyeden daha kısa bir sürede oldu. Her şey çok hızlı geliştiği için kimse tepki veremedi."

Hosseini de bir yıl önce ülkesinden kaçarak İran'dan Almanya'ya geldi. Yayın kuruluşuna verdiği demeçte, burada mekatronik mühendisi olarak eğitim almaya başladığını söylüyor. Şehir festivalinde sadece eğlenmek isteyen İranlı, “Herkesin dışarıda olduğunu ve dans ettiğini gördüm” diyor.

"Öldürülen insanlarda olabilirdim"

Olaylar başladığında cep telefonuyla konseri çektiğini ifade eden İranlı, failin gözlerinin içine baktığını, sonra da ona yaklaştığını aktardı. Saldırıya uğradığında İranlı geri dönmeyi başardığını ama yine de boynunda bir kesik oluştuğunu söyledi. Diğer yaralılarla birlikte hastaneye götürülen İranlı'nın ifadesine göre yarasına 21 dikiş atıldı. WDR'ye neredeyse omzuna kadar uzanan dikişli yarasının fotoğraflarını gösterdi. İranlı "Bugün gerçekten çok mutluyum” derken, “Öldürülen insanlardan biri olabilirdim” diye belirtiyor.

Cuma akşamı bir şehir festivali sırasında meydana gelen bıçaklı saldırıda 3 kişi öldü, 8 kişi de yaralanmıştı. Şüpheli fail Cumartesi günü teslim oldu ve tutuklandı. Federal Başsavcılık terör şüphesiyle soruşturma yürütüyor.

ARTI49

Gündem Haberleri