'Sığınmacıların tamamı gönderilsin'

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) Genel Başkan Yardımcısı Gauland, "Teröristler Almanya'ya sığınmacı kisvesi altında geliyor. 170 bin sığınmacını tamamı ülkeden gönderilmeli" dedi.

BERLİN - Aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) Genel Başkan Yardımcısı Alexander Gauland, Almanya'da ve Fransa'da gerçekleşen terör saldırılarını önlemek için sığınmacıların geri gönderilmesi önerisinde bulundu.

Son belirlemelere göre Almanya'da 170 bin göçmen yaşıyor.

 

"Sığınmacıların tamamı ülkeden gönderilmeli"

Sputnik'in haberine göre, AfD Genel Başkan Yardımcısı Alexander Gauland, Ansbach'taki gibi saldırıların önlenmesi için 170 bin sığınmacının tamamının ülkeden gönderilmesi gerektiğini savundu.

 

"Teröristeler sığınmacı kisvesi altında geliyor"

Gauland "Teröristlerin buraya sığınmacı kisvesi altında geldiğini, kültürümüz ve geleneklerimize yabancı olan bu kişilerin ülkemize kontrol dışı şekilde gelmesinin güvenliğimiz için tehdit olduğunu daha önce de söyledik. Son dönemde gerçekleşen saldırılar da haklı olduğumuzun kanıtı" dedi.

Gauland ‘buraya ait olmayanlar' olarak nitelediği sığınmacıların sınır dışı edilmesinin vaktinin geldiğini söyledi.

 

"Terör normal bir şeymiş gibi gösterilmeye çalışılıyor" 

Öte yandan, Münih'teki IŞİD'le bağlantısı olmayan ve depresyon tedavisi gören bir İranlının gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili olarak da aynı çözümü savunarak "Terör ülkemizde normal bir şeymiş gibi gösterilmeye çalışıyor. Biz bunu kabul edemeyiz, bu insanlar gönderilmeli" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun

Avrupa Haberleri