‘Hükümetin Açık Kapı Günü’ etkinliğinde başbakanlığı görmeye gelen bir vatandaş da, başbakana “Hükümet enerji tasarrufu için daha az duş almamızı tavsiye ediyor. Bir günde kaç kez duş alıyorsunuz?” diye sordu. Başbakan Olaf Scholz ise her gün duş aldığını söyleyince vatandaşlar gülmeye başladı.
Etkinliğin ardından yapılan fotoğraf çekimi sırasında ise dikkat çeken bir eylem yaşandı. İki kadın Scholz yanına gelerek, aniden üstlerini çıkardı. Vücutlarının üst bölümleri çıplak olan kadınları görünce şaşıran Scholz, fazla tepki vermedi ve gülümsemekle yetindi.
Üzerlerinde ‘Gas embargo now!’ (şimdi gaza ambargo) yazan kadınların Rusya’dan gaz ithalatını protesto ettikleri belirtildi. Kadınlar aynı zamanda boyanmış, renkli para kâğıtları attıkları gözlendi. Olaya koruma görevlileri müdahale etti. O sırada kadınları slogan attılar ancak ne dedikleri anlaşılmadı.
Fotoğraf: Kristijan Arsov - Unsplash