Şaşkınlık: Fransa’da öğretmenin başını kesen ve polise saldıran terörist vuruldu

Fransa’nın başkenti Paris’in Val-d’Oise bölgesinde elindeki bıçakla polisi tehdit eden kişinin İslamcı olduğu ve bir tarih öğretmeninin başını kestiği, daha sonra da vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Fransız medyasının polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre, akşam saatlerine doğru Yvelines bölgesinde elinde bıçakla bir kişi tespit edildi. Polisi tehdit eden kişi, kaçtığı Val-d’Oise bölgesinde polisin açtığı ateşle öldürüldü.

Ajanslar gecenin ilerleyen saatlerinde 18 yaşında ve Moskova doğumlu olduğu bildirilen bir gencin akşam üzeri sokak ortasında bir tarih öğretmeninin başını gövdesinden ayırdığını ve daha sonra özel tim tarafından vurulduğunu  bildirdi. 

Olay yerine gelen Fransa Cumhurbaşkanı olayın bir İslamcı terör saldırısı olduğunu belirtti. Tarih öğretmeninin bir süre önce derste tartışmalı Hz. Muhammed karikatürlerini gösterdiği, bu nedenle şikâyetler olduğu bildirildi.  

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, halkı birlik ve beraberliğe çağırırken, saldırganların başarılı olamayacağını vurguladı. Aşırı sağın temsilcisi Marine Le Pen, sosyal medya hesabından “İslamcılık bize bir savaş açmış bulunuyor. Onu şiddet kullanarak ülkemizden kovmalıyız” diye seslenirken, Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, “İslamcı terörizmin korkunçluklarına tek yanıt tüm Fransız birlik ve kararlılığımızdır” dedi. Ulusal Meclis Başkanı Richard Ferrand da sosyal medya hesabında, “Bir öğretmene saldırmak, tüm Fransız yurttaşlarına ve özgürlüğe saldırmak demektir” diye yazdı. 

+49 – PARİS

FOTO: DPA

 

İlk yorum yazan siz olun

Politika Haberleri