Şampiyonlar Ligi kupası Bayern Münih'in müzesine doğru yola çıktı gibi: Barcelona'yı ezdiler

Bayern Münih'in Barcelona'yı 8 golle ezip geçmesi, bu yılki Şampiyonlar Ligi kupasını Bayern Münih'in evine götüreceğinin erken bir haberi olarak değerlendirildi.

Almanya şampiyonu Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında sahadan sildi. 8 golle rakibine tarihi bir hezimet yaşatan Alman takımına şimdiden şampiyonlar şampiyonu gözüyle bakılıyor. 

Maçta, gollerin kapısını 4. dakikada Thomas Müller açtı. Müller'in 2 gol attığı maçta Alman ekibinin diğer gollerini Perisiç, Gnabry, Kimmich, Lewandowski ve 2 golle de Coutinho attı. Barcelona'nın gollerini ise biri kendi kalesine Alaba ve diğerini de Suarez kaydetti. 

Maçın 8-2'lik inanılması güç sonucunun bu yılki Şampiyonrlar Ligi için çok şey ifade ettiğine dikkat çekildi. Bu sonuçla Münih'in, kupanın bir koluna şimdiden yapıştığı, bırakmasının çok zor olduğu ileri sürüldü. Maç ve hezimet, 2014 Dünya Kupası finallerinde Brezilya'yı 7-1 ile geçen Almanya'nın peformansını hatırlattı.

 

Bayern Teknik Direktörü Hansi Flick, takımının müthiş bir oyun çıkardığını belirtti ve şu andaki anlayışlarının ortaya çıktığını söyledi. Maç boyunca dünyanın en iyi futbolcusu kabul edilen Messi'nin keyifsizliği dikkat çekti ve rekor yenilgide bu keyifsizliğin önemli bir rolü olduğu ileri sürüldü. 

Bayern Münih'in gol rekoru, yarı final ve final karşılaşmalarından zaferle çıkacağına erken bir kanıt olarak değerlendirildi. 

+49-FRANKFURT

FOTOĞRAFLAR: DPA

İlk yorum yazan siz olun

Yaşam Haberleri