Salgında uzmanından şaşırtan çağrı: “Paniğe gerek yok, rahat olun”

Devlet Sağlık Kasaları Hekimleri Birliği (KBV) Başkanı Andreas Gassen Almanya’da tam da korona önlemleri sertleştirilirken “Paniğe gerek yok, rahat olun” çağrısı yaptı.

Devlet Sağlık Kasaları  Hekimleri Birliği (KBV) Başkanı Andreas Gassen siyaset sahnesine seslenerek korona kurallarının stadyumlar için gevşetilebileceğini söyledi. 

Business Insider adlı ekonomi dergisine konuşan KBV Başkanı Gassen, “Panik modunu kapatabilirsiniz. Şu anda patlayıcı bir şekilde artan vaka sayılarına sahip hiçbir korona sıcak noktası yok, yoğun bakım hastalarının sayısı ve ölümler düşük düzeyde. Rakamlar, korona önlemleri hakkında çok da hafife almadan yeniden düşünmek gerektiğini gösteriyor” dedi.

Dev etkinliklerin uygulanmasında sakınca göremediğini söyleyen Gassen yakın temastan kaçınılmasını önerirken, şöyle konuştu: 

“Ağustos sonunda Berlin’deki Waldbühne’de başarıyla uygulandığı gibi, 60 bin kişilik bir stadyumun 5 bin ila 8 bin  kişilik etkinliklere ev sahipliği yapamayacak olması bana mantıklı gelmiyor. Buradaki tek belirleyici faktör, enfeksiyon riskinin en aza indirilmesi için yakın temasta bulunmaktan kaçınılmasıdır. İkinci dalga riski şu anda ciddi bir şekilde değerlendirilemez. Gerçekte  bir ikinci dalga mı gelecek yoksa daha küçük birkaç dalgacık mı gelecek onu şu anda bilemiyoruz.”

+49 - BERLİN

FOTO:  Annegret Hilse / DPA

İlk yorum yazan siz olun

Politika Haberleri