Sahil güvenlik botu alabora oldu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu açıklarında alabora olan sahil güvenlik teknesinden kaybolan 3 kişiden 2'sinin daha kurtarıldığını bildirdi.

Sarayburnu açıklarında sıralarında Sahil Güvenliğe ait bot alabora oldu. Kıyıya çıkarılan 3'ü ağır 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

 

5 kişi hastaneye kaldırıldı 

Denize düşen 3'ü ağır yaralı 5 yaralı kurtarılarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahliye Bot İstasyonu'na getirildi. Bu sırada sağlık ekiplerinin ağır yaralılara müdahale ettiği görüldü.

 

3'ünün durumu ağır 

Harem'den GATA askeri hastaneye götürülen Mehmet Nuri Karaca ve Ayhan Akgönül'ün durumunun iyi olduğu belirtildi. Kimliği belirlenemeyen ve durumları ağır olduğu belirtilen diğer 3 kişi ise Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

 

Vasip Şahin: Botta 6 mürettebat var

Kurtarma çalışmaları sırasında İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu sahile gelerek Sahil Güvenlik botunun alabora olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Şahin botta 6 mürettebat olduğunu söyledi.

Türkiye Haberleri