Prof. Şahin ve Dr. Türeci'ye Almanya’nın en büyük devlet nişanı

Koronavirüsüne karşı geliştirdikleri aşıyla milyarlarca insana umut olan BioNTech kurucu ortakları Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’ye Almanya’nın en büyük devlet nişanı olan ‘Yıldızlı Federal Liyakat Nişanı’ verildi.

Nişanı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Bellevue’de düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier takdim etti.


Başbakan Angela Merkel’in de hazır bulunduğu törende konuşan Steinmeier, “Size, ülkemiz adına gösterdiğiniz üstün bilimsel başarıdan dolayı teşekkür ederim. Size ve hepimize, bir sonraki çalışmalarınızda sadece kazanmış olmak için değil, yaşam iradesi adına aynı şekilde başarılar kazandırmazını dilerim” dedi. Cumhurbaşkanı Steinmeier, “Salgın, hepimizi tehdit ediyor ve ancak tüm insanlığı koruyarak hep birlikte aşılabilir” dedi. Steinmeier, iki bilim insanının, kemoterapi yerine mRNA yardımıyla insan vücudunun kanseri yenmesi fikrine sahip olduklarını belirtti. Kanser çalışmalarında da iki bilim insanına güvendiklerini kaydeden Steinmeier, “Kanser hastası insanlara umut ve gelecek veriyorsunuz” diye konuştu.

BioNTech kurucuları Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’ye önceki gün de Axel Springer Ödülü verildi. Ödüle şu ana kadar Facebook kurucusu ve CEO’su Marc Zuckerberg, Amazon kurucusu Jeff Bezos ve Tesla CEO’su Elon Musk layık görüldü. Törende ödül takdim konuşmasını Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz yaptı. Kurz, Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin’in angaje bir ekiple kalpten inanarak dünya çapında başarı kazandıklarını ve tüm başarılara rağmen mütevazı kalmayı başardığını belirtti. Konuşmasında ayrıca “Size ne kadar teşekkür etsek azdır” diyen Kurz, bunun aynı zamanda Avrupa’nın bir başarısı olduğunu ifade etti.

KAYNAK: HÜRRİYET
FOTOĞRAF: HÜRRİYET

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri