Osnabrück'te 2. Dünya Savaşı'ndan kalma 3 bomba patlatıldı

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma üç bomba Pazar günü Patlayıcı Madde İmha Servisi tarafından yerinde etkisiz hale getirildi.

Osnabrück'te İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma çok sayıda patlamamış bomba bir kez daha zararsız hale getirildi.

Osnabrück Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma üç bomba Pazar günü Patlayıcı Madde İmha Servisi tarafından yerinde etkisiz hale getirildi ya da patlatıldı. Son bomba gece yarısından kısa bir süre önce etkisiz hale getirildi. Toplamda yaklaşık 15,400 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Demiryolu trafiği de geçici olarak durma noktasına geldi.

Seferler iptal edildi

2 hastane ve 4 bakım evi de tahliyeden etkilendi. Ana tren istasyonu sabah 7.00'den itibaren kapatıldı. Demiryolu şirketine göre, Hannover, Osnabrück ve Münster üzerinden Berlin ve Amsterdam arasındaki uzun mesafe seferleri iptal edildi ve diğer trenler yeniden yönlendirildi. Yerel tren seferleri de iptal edildi ve yerine otobüs seferleri konuldu.

Geçtiğimiz aylarda Osnabrück'te defalarca İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bombalar bulunmuş ve bu da geniş çaplı tahliyelere yol açmıştı. Belediyeye göre, bölgede bulunan bombaların sayısındaki artış inşaat çalışmalarıyla ilgili.

Osnabrück'ün ana tren istasyonu savaş sırasında stratejik açıdan önemli bir ulaşım merkeziydi.

ARTI49

Yaşam Haberleri