Olimpiyatlar'da Türkler Tinder'da coştu

Dünya çapında kullanılan Tinder flört uygulamasının basın departmanı, birtakım bilgiler verdi. Buna göre, Temmuz ayında Fransa'da oyunlarda en çok "passport" kullanıcısı olan üç ülke Fransa, ABD ve Türkiye oldu...

2024 yılında Paris sadece Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmakla kalmayacak, aynı zamanda binlerce çekici gencin de buluşma noktası olacak.

Sporcuların gelişi nedeniyle Tinder kullanımındaki artış hayal gücünün ötesinde. Oyunların başladığı 26 Temmuz'dan bu yana, milyar dolarlık Match Group'un uygulaması yüzde yirmi artış gösterdi. Olimpiyatların etkisinin ne kadar büyük olduğu, rakamları bir perspektife oturttuğunuzda ortaya çıkıyor.

Bu yılki oyunlarda 152 ülkeden yaklaşık 10.500 Olimpiyat sporcusu ve 40.000 civarında antrenör yarışacak. Uygulamanın 2023 yılı sonunda Fransa'da yaklaşık 1,6 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyordu.

Bu, potansiyel kullanıcıların ellide birinden daha azının milyonlarca yeni kaydırmadan sorumlu olduğu anlamına geliyor. Tinder bilgilerine göre, istatistiklere sadece beğeniler ve süper beğeniler dahil değil. Reddedilen “hayırlar” da milyonlarca kez eklendi. Binlerce yeni eşleşmenin yanı sıra on binlerce reddedilen istek de beklenebilir.

Türkler ilk 3'te

Özellikle "Passport" işlevi şu anda aşk şehrinde kendi başına ortaya çıkıyor. Bu özellik, gezginlerin konumlarını manuel olarak belirlemelerine ve böylece varmadan önce hedef bölgede flört başlatmalarına olanak tanıyor.

Yüzde 103'lük bir artışla bu mod, başarının garantisi olduğunu kanıtlıyor. Bu da zaten turist akınına uğrayan metropolde sayının iki kattan fazla arttığı anlamına geliyor. "Passport" fonksiyonu özellikle 18-25 yaş arası hedef grup arasında popüler. Bu da bu yaş grubunun Paris'te faaliyet gösteren pek çok sporcunun yaş aralığına tam olarak denk geldiği anlamına geliyor.

Dünya çapında kullanılan flört uygulamasının basın departmanı, menşe ülkeler hakkında da bilgi veriyor. Buna göre, Temmuz ayında Oyunlarda en çok "Passport" kullanıcısı olan üç ülke Fransa, ABD ve Türkiye.

Kısa sürede patladı

Arkadaşlık uygulamasındaki yeni Olimpiyat heyecanı kullanıcıların kişisel ilgi alanlarında da görülebiliyor. “Biyografilerinde” jimnastik hayranı olduklarını belirtenlerin sayısı yüzde 31 oranında arttı. Basketbol hayranlarının sayısı da çok kısa bir süre içinde yüzde 14 artarak patladı.

Tinder kalabalığının iş unvanları daha da net bir dil konuşuyor. Olimpiyatçı unvanı Temmuz ayında yarıdan fazla artarken (yüzde 53), yeni gelen sporcular yüzde 43 ile hemen alt sıralarda yer aldı.

ARTI49

Yaşam Haberleri