Messi, rekor kıran kramponlarını kanser hastası çocuklar için bağışladı

Lionel Messi, 644 gollük rekorunu kanser hastası çocuklar adına taçlandırıyor.

Lionel Messi, 22 Aralık’ta futbol efsanesi Pele’nin en önemli rekorlarından bir tanesini kırmayı başardı. Arjantinli süper yıldız artık “aynı kulüple en fazla gol atan futbolcu” unvanının tek sahibi. Yıldız futbolcunun 644. golünü attığı rekor kıran kramponları Museu Nacional d’Art de Catalunya’ya bağışlandı.

Kramponlar, müzayedeye çıkmadan önce 1 ay süreyle müzede sergilenecek.
 
Nisan ayında yapılacak müzayedede satılacak kramponlardan elde edilecek gelir, Katalonya’daki onkolojik hastalıkları olan çocuklara ve ailelerine bağışlanacak.

Konuyla ilgili konuşan Lionel Messi şunları söyledi:

“Aynı kulüp için toplam 644 gol atmak beni neşelendiriyor ancak en önemli olan şey sağlıkları için savaşan çocuklara bir şeyler verebilmektir. Nisan ayındaki müzayedenin bu büyük amaç için farkındalık yaratacağını umuyoruz.”

Messi, Barcelona’daki 644. golüne 17 sezonda 748 maça çıkarak ulaştı.

Lionel Messi kimdir?

Lionel Andrés "Leo" Messi 24 Haziran 1987, Rosario, Arjantinli futbolcudur.

Barcelona'da forma giyen oyuncu; forvet ile ofansif orta saha bölgelerinde görev almaktadır. Halen oynayan futbolcular arasında en iyilerden biri olarak kabul edilmektedir.Henüz 21 yaşındayken, Ballon d'Or ve FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödüllerini almıştır.Yeteneği ve oyun tarzı sıkça benzetilen ve kıyaslanan Arjantinli eski futbolcu Diego Maradona, Messi'yi "halef"i olarak göstermiştir.

Kariyeri boyunca, 4 kez La Liga, 3 kez de UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Messi, 4 kez de Dünyada Yılın Futbolcusu Ödülü’ne laik görülmüştür. 4 ödülün 4’ü de üst üste alınmış ödüllerdir. Ayrıca 3 kez de Altın Krampon Ödülü’nü kazanan Arjantinli yıldız 2014’te FIFA Dünya Kupası’nda final oynasa da Almanya‘ya uzatmalarda yedikleri golle kupayı kaptırmışlardır. Ancak Messi, henüz Dünya Kupası kazanamasa da bazıları tarafından dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak kabul edilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun

Yaşam Haberleri