ABD’nin Los Angeles kentinde bulunan lüks süpermarket Erewhon, son günlerde sosyal medyada büyük yankı uyandıran bir ürünle gündemde: 19 dolara (yaklaşık 18 Euro) satılan tek bir çilek!
Bu şaşırtıcı fiyat etiketi, TikTok fenomeni Alyssa Antoci’nin paylaştığı bir video ile viral oldu. Antoci, süpermarkette özel bir plastik koruma altında, yastık üzerine yerleştirilmiş bu lüks çileği test etti ve ilk ısırıktan sonra şu yorumu yaptı: “Bu şimdiye kadar yediğim en iyi çilek. Gerçekten inanılmaz.”
@alyssaantocii insane
♬ original sound - lyss
Lüks çilek sosyal medyayı ikiye böldü
Son yıllarda Dubai çikolatası veya özel üretim Japon tatlıları gibi aşırı pahalı gıdalar sıkça gündeme geliyor. Bu çilek de aynı şekilde ilgi odağı oldu ve Antoci'nin videosu 1,2 milyon beğeniye ulaştı.
Bazı eleştirmenler, yüksek fiyatlı lüks meyvelerin, giderek büyüyen küresel gıda eşitsizliğini gözler önüne serdiğini savundu.
Erewhon: Hollywood'un ultra lüks süpermarketi
Bu yüksek fiyat etiketi aslında Erewhon için şaşırtıcı değil. Los Angeles merkezli bu süpermarket zinciri, Hollywood’un ünlü isimleri arasında oldukça popüler.
Kardashian ailesi, Hailey ve Justin Bieber, Heidi Klum ve Lily Collins gibi isimlerin burada alışveriş yaptığı biliniyor. Daha önce de 20 dolarlık smoothie’leriyle gündeme gelen Erewhon, yüksek fiyatlı sağlıklı gıdalarıyla adından söz ettiriyor.
18 Euro’ya çilek: Bu fiyat nasıl açıklanıyor?
Bu çileklerin, Japonya’nın Tochigi bölgesinde yetiştirilen özel bir tür olan "Tochiaika" çilekleri olduğu belirtiliyor. Japonya’da bu bölge "Çilek Krallığı" olarak biliniyor ve burada üretilen meyveler lüks sınıfına giriyor.
Tochiaika çileği, yedi yıl süren özel bir çaprazlama sürecinden sonra geliştirilmiş. Kusursuz görünmeyen çilekler ticarete sunulmuyor. Sadece mükemmel renkte ve formda olanlar satılıyor. Hasattan sonraki 24 ila 48 saat içinde ABD’ye uçakla getiriliyor ve tazeliği korunuyor.
Fotoğraf: Tiktok / @alyssaantocii