Lidl peynir geri çağırmasını duyurdu: Listeria riski

Lidl'in kendi markası Milbona altında satılan peynirleri geri çağırdığını duyurdu.

Züger Käsevertriebs GmbH önlem olarak Lidl'in kendi markası Milbona altında satılan peynirleri listeria riski sebebiyle geri çağırıyor.

"Milbona Seemerzler" , diğer şeylerin yanı sıra ürün uyarıları için bir web sitesinde belirtildiği gibi, CH 5417 kodlu 200 gramlık pakette ve 10 Ekim 2023'e kadar ve bu tarih dahil olmak üzere tüm son kullanma tarihlerinden etkilenir .

Almanya'da Lidl tarafından yalnızca Bavyera, Berlin ve Brandenburg federal eyaletlerinde satıldı

Listeria, ciddi mide ve bağırsak hastalıklarına neden olabilen bakterilerdir. Listeria hastalığı genellikle enfeksiyondan sonraki 14 gün içinde gastrointestinal şikayetler, baş ağrıları ve ateşle kendini gösterir ( listeria hakkında daha fazlasını buradan okuyun ). Özellikle hamilelerde, çocuklarda, yaşlılarda ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde hastalığın seyri daha ağır seyredebilir.

Lidl ürünü satıştan geri çektiğini söyledi. Peyniri satın alan müşteriler yememelidir. Tüm Lidl şubelerinde fatura ibraz edilmeden de peynir iadesi yapılabilir.


Yaşam Haberleri