Leipzig'de Bakan Pistorius'in de olduğu etkinlik karıştı: Protestolarla yarıda kesildi

Saksonya'daki bir SPD seçim kampanyası etkinliği bir grup tarafından kesintiye uğratıldı. Birkaç kişi güvenlik tarafından uzaklaştırılmak zorunda kaldı.

Saksonya'da SPD'nin Pazartesi akşamı Leipzig'de Savunma Bakanı Boris Pistorius'un da katıldığı bir seçim kampanyası etkinliği kesintiye uğradı. Bir polis sözcüsü yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 kişinin etkinlik alanının dışında toplandığını söyledi. Yer yer o kadar gürültü vardı ki, SPD'nin etkinliği içerideki salonda kesilmek zorunda kaldı.

Mekanın içinde de karışıklıklar yaşandı. Üç kişi güvenlik tarafından etkinlikten çıkarıldı. Polise göre SPD etkinliğine karşı gösteriler "Silahlar Olmadan Barış Yaratmak" grubu ve Sahra Wagenknecht Birliği (BSW) tarafından organize edilmişti.

"Bizi yıldırmasına izin vermeyeceğiz"

Etkinlik SPD'nin eyalet seçimlerindeki baş adayı Petra Köpping tarafından organize edildi.

Köpping Platform X'te “Saklanmıyoruz” diye yazarken, “Ne yazık ki bu tür tartışmaları her şekilde engellemek isteyenler var. Ancak bunun bizi yıldırmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Toplantıya katılanların büyük çoğunluğu objektif bir tartışma istiyordu. Köpping bunun da başarılı olduğunu savundu.

ARTI49

Gündem Haberleri