Kuzey Ren-Vestfalya'da okulun soyunma odasında patlama: 10 öğrenci yaralandı

Almanya'nın Oberhausen kentinde bir okulun spor salonundaki soyunma odasına atılan torpil patladı. 10 öğrenci yaralandı, beş çocuk hastaneye kaldırıldı.

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Oberhausen kentinde bir okulun spor salonunda patlayan torpil nedeniyle 10 öğrenci yaralandı. Beşinci sınıfa giden öğrencilerden beşi, baş ve kulak ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Polis, torpilin bir grup öğrenci tarafından soyunma odasına atıldığını değerlendiriyor.

Olay, salı günü Oberhausen kentinin Osterfeld semtindeki bir ortaöğretim okulunda meydana geldi. Saat 09.40 sıralarında yapılan ihbar üzerine polis ve itfaiye ekipleri okula sevk edildi.

Soyunma odasında 12 öğrenci bulunuyordu

Polisin ilk incelemelerine göre, bir grup öğrenci spor salonunun soyunma odasına torpil attı. Patlamanın yaşandığı sırada içeride beşinci sınıfa giden 12 öğrenci bulunuyordu.

Patlama nedeniyle 10 öğrenci yaralanırken, 10 ve 11 yaşlarındaki beş çocuk tedbir amacıyla çevredeki hastanelere götürüldü. Öğrencilerin baş ve kulak ağrısı şikayetleri nedeniyle sağlık kontrolünden geçirildiği açıklandı.

Olayla bağlantılı öğrenciler tespit edildi

Polis, ilk belirlemelere göre olaya karışan öğrencilerin tamamına okulda ulaşıldığını bildirdi. Torpili attığından şüphelenilen öğrencilerin yaşlarına ilişkin ise bilgi paylaşılmadı.

Olayın ardından öğrenci velilerine haber verildi. Bazı aileler gelişmeleri öğrenmek için doğrudan okula geldi.

Patlamanın nasıl meydana geldiğini ve öğrencilerin olaydaki rollerini belirlemek amacıyla başlatılan soruşturmayı ilgili kriminal polis birimi devraldı.

3. sayfa Haberleri