KSI’den Barış Manço’ya doğum günü hediyesi: Almanyalı gençlerimizden “Dönence” klibi

Barış Manço doğum gününde Almanya’da da unutulmadı. 7'den 77'e programıyla milyonların gönlüne taht kuran Anadolu rock müziğinin efsanevi ismi Barış Manço için KSİ’nin gençleri Timur Jentzsch’in yönetiminde Dönence’yi seslendirdi.

Almanya’daki Türk gençleri Türkiye müzik tarihinin modern ozanı Barış Manço’yu anmak için deneyimli müzisyen Timur Jentzsch yönetiminde bir araya gelerek kült şarkısı “Dönence“yi hem seslendirdiler hem de klip çektiler.


Gençler ve Çocuklar için Kültür ve Sosyal Girişim (Kultur- und Sozialinitiative für Kinder und Jugendliche e.V. -KSI) adlı kuruluş bünyesindeki çalışma, Anadolu rock müziğinin efsanevi ismi Barış Manço’nun yaş gününde sosyal medyada paylaşıldı ve büyük beğeni gördü.


Nesillere ilham vermiş dünyası ve dilimizden düşmeyen şarkısı Dönence ile “İyi ki doğdun Barış Abi!” diyen gençlere sosyal medyadan tebrik yağdı.

Celal Güven, Ahmet Güvenç, Nejat Tekdal’ın müziğini yaptığı klipte Dönence’yi KSI gençleri seslendirdi.
Klip Covid-19 pandemi sürecinde, korona önlemleri kurallarına uygun koşullarda çekildi. 


KSI HAKKINDA
Çocuklar ve Gençler İçin Kültür ve Sosyal Girişimi KSI 1980’lerde kuruldu. Kültürler arası diyaloğu artırmak ve uyuma katkıda bulunmak üzere çocuklar ve gençlere yönelik kültürel etkinlikler gerçekleştiren  KSI e.V. bir köprü işlevi görüyor. 
Gençlik dairesi tarafından finanse edilen KSI salonlarında çocuklar ve gençler gitar, halk oyunları ve çocuk korosu kurslarından yararlanıyor. Çocukların kişisel gelişimine katkı sağlayan seminerler ve geziler de düzenliyor, okul çocuklarının özel ve devlet kurumlarından seminer ve kurslara katılmalarına yardımcı oluyor. 
+49 – STUTTGART

İlk yorum yazan siz olun

Yaşam Haberleri