Koronalı sonbahar: Paris “maksimum alarm” aşamasına geçti

Salgın yaşamı altüst ediyor. Paris, koronavirüs salgınında artan vaka sayılarının ardından “maksimum alarm” aşamasına geçildiğini ilan etti.

Koronavirüs salgını Avrupa’da ikinci dalga aşamasına geçerken, birçok ülkede kısıtlamalar yeniden başladı. Fransa Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgınında artan vaka sayıları nedeni ile başkent Paris ve banliyösünde “maksimum alarm” aşamasına geçildiği bildirildi. Başbakanlık, bir basın toplantısı ile başkentte uygulanacak yeni kısıtlamaların açıklanacağını duyurdu. 

Başbakanlığın duyurusunda, “Hükümet dün Halk Sağlığı Yüksek Kurulu’nun restoranların açılmasıyla ilgili görüşünü aldı. Alarmın yüksek olduğu bölgelerde ve azami alarm bölgelerinde uygulanacak güçlendirilmiş bir sağlık protokolü yürürlüğe girecek” ifadeleri dikkat çekti. Kentte yeni kısıtlamaların salı gününden itibaren yürürlüğe girmesi beklenirken, maksimum alarm aşamasında da olsa, bar ve restoranların kapatılmayacağı bildirildi.

Fransa’da son 24 saatte 12 bin 565 kişide Covid-19 saptandı ve toplam vaka sayısı böylece 619 bin 190’a yükseldi. Fransa’da son 24 saatte 32 kişinin daha virüs nedeniyle hayatını kaybetmesi sonucu toplam can kaybı 32 bin 230’a ulaştı.

+49 – PARİS

FOTO: A.A.

İlk yorum yazan siz olun

Yaşam Haberleri