Köln'de bir camiye saldırı düzenlendi.
Veysel Karani Camisi, dün gece saldırıya uğradı. Kapı, pencere ve bilgisayarları kırılan camide ayrıca Kuran-ı Kerim de tahrip edildi.
Polis, gece 29 yaşındaki bir şüpheliyi, caminin hemen yakınlarında buldu. Polise göre, söz konusu kişi aşırı derecede alkollüydü. Ellerinde kesikler vardı, hemen polislerce gözaltına alındı.
"Olayın takipçisiyiz"
Polise göre, şüphelinin sabit bir ikametgahı yok, ancak henüz devlet güvenliğiyle ilgili herhangi bir suçla suçlanmadı.
Zanlının olayla gerçekten bağlantılı olup olmadığı Köln polisinin olay yeri ile ilgili olarak devlet güvenlik birimi tarafından yürütülen ve halen devam etmekte olan soruşturmanın konusuyla netleşecek.
Camiyi ziyaret eden Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Kantem Al ise "Yetkililerle temas halindeyiz. Olayın takipçisiyiz" dedi.
Öte yandan, Köln'de camilere tehdit e-postası gönderilmişti. Polis bu yüzden buradaki varlığını arttırmıştı.
ARTI49