Köln-Ehrenfeld’e atanan cami imamına eleştiri: “Erdoğan’ın uzattığı kol”

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln-Ehrenfeld'de merkez caminin yeni imamı göreve getirildi. İmam Adem Kemaneci göreve başlar başlamaz politikacılardan eleştiriler yükseldi.

Köln-Ehrenfeld'de merkez camiye imam olarak Adem Kemaneci atandı. Kemaneci daha önce Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki camide vaaz vermişti. Bu nedenle 40 yaşındaki imam gazeteciler ve politikacılar tarafından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın olmakla suçlanıyor.

Gazeteci Eren Güvercin DİTİB’in kararını Twitter üzerinden yorumladı. Güvercin, kurumun Erdoğan’dan çok fazla korktuğunu söyledi. Yeşil politikacı Volker Beck ise DİTİB’i “Erdoğan’ın uzattığı kol” olarak nitelendirdi.

Artı49                                                                                                              Fotoğraf: 선인장 - Unsplash

 

Gündem Haberleri