Kilis'te camiye roketli saldırı: 1 ölü

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'lı teröristler tarafından Kilis'teki bir camiye roketli saldırı yapıldı. Saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

KİLİS - Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'lı teröristler tarafından Kilis'teki bir camiye düzenlenen roket saldırısında ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi. O esnada camide bulunan Muzaffer Aydemir ve Tarık Tabak adlı vatandaşlar hayatını kaybetti. Saldırıda 11 kişi de yaralandı.

Alınan ilk bilgilere göre, kent merkezindeki Çalık Camisi'ne saat 18.10 sıralarında atılan roket isabet etti. 

Olay yerine sevk edilen emniyet güçlerinin çevre güvenliğini almasının ardından sonra yaralılar ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Vali Tekinarslan'dan açıklama

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, saldırının gerçekleştirildiği Çalık Camisi'nin önünde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yarım saat önce kent merkezine iki roket atıldığını söyledi. 

Roketlerden birinin yatsı namazı sırasında Çalık Camisi'ne isabet ettiğini dile getiren Tekinarslan, şunları belirtti:

"Camimizdeki 8 vatandaşımız yaralandı. Yaralılarımızdan 2'sinin durumu ciddi. Diğer roket ise buraya yaklaşık 100 metre yukarıdaki bir sokaktaki eve isabet etti. Çok şükür can kaybı yok. Roketin oluşturduğu dumandan etkilenmek suretiyle 4'ü çocuk 5 kişi yaralanmış durumda. Yaralılarımızın hepsi hastanelere kaldırıldı. Tedavilerine başlandı, olay yerinde de çalışmalar sürüyor."

Tekinarslan, bir soru üzerine, "Şu anda içeride yaralı yok. Olaydan sonra yaklaşık 10 dakika içerisinde yaralılarımızın tamamına yakını tahliye edilip hastaneye kaldırıldı. Camimiz hasar almış durumda. 2 vatandaşımızın durumunun son derece ciddi olduğunu biliyorum. Yatsı namazında.... Hepimize çok geçmiş olsun." diye konuştu.

 

Türkiye Haberleri