Kapıkule’den Türkiye'ye girmek isteyen Türk vatandaşı 101 bin eurosunu kaptırdı

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda Türk plakalı bir tırda beyan edilmemiş 101 bin 800 euro bulundu.

Almanya’dan Türkiye’ye mal taşıyan Türk plakalı bir tır, Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaştı. Aracı kullanan Türk vatandaşı sürücü, yükünü Almanya’dan Türkiye’ye götürdüğünü beyan etti. Ancak yapılan risk analizi sonucu araç detaylı incelemeye alındı. X-ray taramasında yarı römorkta olağandışı yoğunluklar tespit edilince, ekipler kapsamlı bir arama gerçekleştirdi.

Siyah poşetten 101 bin 800 euro çıktı

Denetim sırasında, yarı römorkun ön bölümünde bulunan siyah bir plastik poşet içinde büyük miktarda para bulundu. Poşetten çıkan banknotların toplam tutarının 101 bin 800 euro olduğu belirlendi.

Olayla ilgili olarak bir gümrük müfettişi tarafından ön soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın, Haskovo Bölge Savcılığı’nın denetimi altında yürütüldüğü bildirildi.

2025’te 10,5 milyon leva değerinde döviz yakalandı

Yılbaşından bu yana Kapıkule Gümrük Kapısı’nda yapılan kontrollerde, toplam değeri 5 milyon 368 bin Euro olan döviz ele geçirildi. Gümrük yetkilileri, sınırda yapılan kontrollerin yoğun şekilde devam ettiğini ve kaçak döviz geçişlerinin engellenmesi için önlemlerin artırıldığını kaydetti.

Fotoğraf: Bulgaristan Gümrüğü

Türkiye Haberleri