OSNABRÜCK - Almanya'nın Osnabrück şehrinde yapılan kontrollerde, kaçak çalıştıkları tespit edilen 2 kişiye hapis cezası verildi.
Gümrük İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, Osnabrück İş Ajansı'ndan sosyal yardım alan ancak ajansa bildirmeden parçalı zamanlı bir işte çalışarak 981 avro kazanan bir kadına, 3 ay hapis cezası verildi.
Hapis cezası verilen diğer kişi ise kendisini düşük ücretli çalışıyor gösteren ancak gerçekte daha yüksek ücretle çalışan 48 yaşındaki bir adam oldu. Bu olayda da devletin 769 avro zarara uğratıldığı belirtildi.
Olay, kurumlar arasında kişi bilgilerinin karşılaştırılmasıyla ortaya çıktı. Sosyal güvenlik ödemelerinin hem İş Ajansı hem de iş yeri tarafından yapılması üzerine Gümrük İdaresi'nin suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.
Hapis cezaları 3 yıl ertelenirken, fazla ödenen paraların da İş Ajansı'na iade edilmesine karar verildi.
Bu kişiler 3 yıl içerisinde suç işlerlerse hapse girebilecekler.