İzinci ailenin bebeği arabada mahsur kaldı

Almanya'dan Türkiye'ye izne giden gurbetçi ailenin 5 aylık bebeği, arabada kilitli kaldı. Çilingirin kapıyı açmasıyla kurtarılan bebeğin sağlık durumu iyi.

BURSA - Almanya’dan tatil için Bursa’ya giden bir aile, Yeşil Türbe ziyareti için arabalarını park ederek araçtan indi. Bu esnada kilitlenen aracın anahtarı da içeride kaldı.

5 aylık Ahmet Musab C. bebeğin araçta kaldığını gören baba M.C. ilk önce kendiimkanlarıyla aracı açmaya çalıştı. Çevredeki esnaf ve vatandaşların da çabası sonuçsuz kaldı. Minik bebeğin fenalaşma durumuna karşılık ambulans, itfaiye ve polis ekiplerine haber verildi.

Çarşaf gerdiler

Baba M.C., çevredekilerin ve itfaiye ekiplerinin, “Camı kırıp çocuğu çıkaralım” önerisini dinlemeyerek çilingir çağırdı. Bu sırada itfaiye ekipleri de bebeğin sıcaktan daha fazla etkilenmemesi için cama bir çarşaf gererek güneşin etkisini azaltmaya çalıştı. Çilingirin uğraşları sonucu otomobilin kapısı güçlükle açıldı.

Bu arada baba M.C. gazetecilere tepki göstererek çekim yapmalarına engel olmaya çalıştı. Araçtan hemen çıkarılan Minik Ahmet’e sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. 35 derecelik sıcaklıkta, güneşin altındaki araçta kalan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Avrupa Haberleri