İstanbul’da 1 günde 4 saldırı

İstanbul'da Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’de gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırının ardından, Tekstilkent, Sarıyer ve son olarak da Okmeydanı’nda saldırı düzenlendi.

İSTANBUL – İstanbul bugün (3 Mart) farklı semtlerde gerçekleşen terör saldırıyla sarsıldı. Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’de gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırının ardından, Tekstilkent, Sarıyer ve son olarak da Okmeydanı’nda saldırı düzenlendi.

1- Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne silahlı ve bombalı saldırı

İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü girişinde görevli polislere bir silahlı ve el bombalı saldırı gerçekleşti.

Saldırıda bulunan DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi (27) ve Berna Yılmaz (27) saklandıkları apartmana düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi.

2- Tekstilkent’te adliye personellerini taşıyan servise silahlı saldırı

TEM Otoyolu’nun Tekstilkent mevkiinde, adliye personelini taşıyan servis aracına kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı.

Alınan bilgiye göre, adliye personelini taşıyan araca eskortluk eden polis otomobiline, TEM Otoyolu Başakşehir istikametine seyir halindeyken silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırı sırasında polis aracına bir mermi isabet etti ancak araçlar yollarına devam etti.

Mermi isabet eden araçta küçük çapta yangın çıktığı ve yangının polis tarafından söndürüldüğü öğrenildi.

Emniyetin otoparkına çekilen ekip otosundaki incelemenin devam ettiği belirtildi.

3- Sarıyer TEM’de rektörlük aracına silahlı saldırı

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman’ın makam aracına ateş açıldı.

Alınan bilgiye göre, Duman’ın içinde bulunmadığı araca, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışı Küçük Armutlu mevkisinde emniyet şeridinde, çakar lambası açık vaziyette seyrederken ateş edildi.

Aracı kullandığı ifade edilen rektörlük özel kalemi, diz kapağından hafif yaralandı. Yaralı, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Otomobil, polis ekiplerinin olay yerindeki incelemesinin ardından kaldırıldı.

Bu arada polisin, aracın çakar lamba kullanması ve emniyet şeridinden ilerlemesi dolayısıyla polis aracı sanılmış olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi.

4 – Okmeydanı’nda polis aracına silahlı saldırı

Okmeydanı Piyalepaşa Mahallesi Yıldırım Beyazıt Sokağı’nda, 34 AJ 9399 plakalı otomobilden polis aracına ateş edildi. Olayda polis aracı isabet almadı.

Polis, şüphelilerin bulunduğu aracı Piyalepaşa Caddesi üzerinde sıkıştırdı. Bu sırada 3 şüpheli, arabadan inerek ara sokaklara kaçtı.

Ekipler, 3 saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyona polis helikopteri de destek verdi.

Türkiye Haberleri