İnsan beyniyle kontrol edilen çipli robot

Tianjin Üniversitesi, insan beyin hücreleriyle kontrol edilen bir robot geliştirdi ve bu teknolojinin nörolojik iyileştirme alanında da kullanılabileceğini belirtti.

Çin'deki Tianjin Üniversitesi'nde görev yapan araştırmacılar, insan beyin hücreleri tarafından kontrol edilen bir robot geliştirdiklerini duyurdular. Bu robotun, alanında bir ilk olduğu belirtiliyor.

İnsan beyin hücrelerinden güç alıyor

Aksiyon figürü benzeri bu robot, insan beyninin bir parçası olması planlanan kök hücreler kullanılarak üretildi. Araştırmacılar, bu teknolojik gelişmenin insan-sibernetik organizma ilişkilerinde önemli bir rol oynayacağına inanıyor.

Nörolojik iyileştirmede kullanılabilir

Proje, "dünyanın ilk açık kaynaklı beyin-çip üzerinde akıllı karmaşık bilgi etkileşim sistemi" olarak tanımlanıyor. Robot, beyin implantı sayesinde engellerden kaçınabilir, hedefleri izleyebilir ve nesneleri kavrayabilir. Robotun üzerindeki beyin görünümlü kubbenin sadece görsel amaçlı olduğu ve gerçek beyin dokusu içermediği belirtildi. Ayrıca, bu robotik gelişmenin nörolojik iyileştirme tekniklerinde ve beyin hasarlarının onarımında da kullanılabileceği vurgulanıyor.

Dünya Haberleri