İmamoğlu'na saldırı Alman basınında: Muhalefete taş yağmuru...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'n Erzurum'da yapılan taşlı saldırı Alman basınında yer aldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum programında provokatörler, otobüse taşlarla saldırdı.  İmamoğlu otobüse taş atılırken meydandaki polislere seslenip 'seyrediyorsunuz polisler 200 kişiyi seyrediyorsunuz. Emniyet Müdürü Vali hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız' dedi.

Alman basını İmamoğlu'na yapılan bu saldırıyla ilgili ''Türkiye'deki seçim kampanyasında dökülen ilk kan'' sözleriyle verdi.

Haberde yer alan başlıklar şöyle:

''İsyancılar, Türkiye'nin doğusundaki Erzurum'da bir muhalefet mitingine kaldırım taşları kullanarak saldırdı.

İsyan teçhizatlı polisler taş atanların arasında boş boş gezinirken, aralarında çocukların da bulunduğu yaralı protestocular ambulansı beklerken, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu taş yağmuru altında sahneden kaçmak zorunda kaldı. Şiddetin Pazar günkü seçim gününe kadar tırmanması muhtemel .

Sosyal medyadaki videolar, ülke genelinde şiddetin patlak verdiğini duyurdu. İmamoğlu, Pazar akşamı İstanbul'a dönüşünde binlerce taraftar tarafından karşılandı. Yetkililer bu nedenle bir pozisyon almak zorunda kaldılar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'nun "provokatör" olduğunu ve Erzurum'da "tiyatro" oynadığını söyledi.

Ancak bazı gözlemciler pazar gününe kadar şiddetin artmasını bekliyor. Erdoğan'ın milliyetçi müttefiki Devlet Bahçeli birkaç gün önce Kılıçdaroğlu ve diğer muhalif siyasetçilerin ya vatana ihanetten uzun hapis cezaları ya da "bir kurşun" alacaklarını söyledi.

Türkiye Haberleri