Hükümet, gurbetçiye döviz gözüyle bakıyor

Kılıçdaroğlu, gurbetçilerin gasp edilen emeklilik haklarıyla ilgili konuştu:Şimdi yeni bir kanun getirdiler. Dediler ki 7200 değil, 9 bin yatıracaksın. İşçi gibi değil, serbest çalışan gibi yatıracaksın".

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gurbetçilerin gasp edilen emeklilik haklarıyla ilgili konuştu.

Hükümetin, torba yasaya eklediği yurt dışı emeklilikte değişiklik paketini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Şimdi yeni bir kanun getirdiler. Dediler ki 7200 değil, 9 bin yatıracaksın. İşçi gibi değil, serbest çalışan gibi yatıracaksın. Ayrıca yetmiyor. Yüzde 32 değil, yüzde 45 vereceksin dediler. Sigorta primi dışında yüzde 13 haraç alıyorlar. Haraç vermek istemiyorsan, yapacağın tek şey var. Geleceksin, Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vereceksin kardeşim" dedi.

Döviz gözüyle bakıyorlar

Hükümetin yurt dışında çalışan işçilere yıllar yılı para gözüyle baktığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Döviz göndersin diye baktılar. Asgari ücretin yüzde 32'si oranında, bunun yüzde 12'si sağlık sigortasıdır. Yüzde 20'si ölüm ve maluliyet, yüzde 13'ü ise haraç. Devlet emekli olacak işçiden haraç alır mı Allah aşkına? Şimdi yurt dışındaki vatandaşıma sesleniyorum. Senin hakkını hukukunu bu kardeşiniz savunuyor kardeşim" ifadelerini kullandı.
 

 

İlk yorum yazan siz olun

Avrupa Haberleri